Celjani do prednosti proti Belorusom

Celje (1.29) 1-0 (1.71) Neman
Celjani so do zmage proti beloruskemu Nemanu prišli precej težje od pričakovanj. Igra jim nikakor ni stekla, gostje pa so tudi večkrat nevarno zapretili, kar nazorno pokaže naša xG analiza.

Že začetek je pokazal, da bodo gostje trdoživ nasprotnik, saj so hitro zapretili in se niso posvetili zgolj obrambi. Še več, Celjani so le stežka razvijali svojo igro posesti, v prvem polčasu prišli celo samo do dveh strelov. Igralci Nemana na drugi strani so bili precej aktivnejši in tudi uvodne minute drugega dela so prestrašile Celjane, ki so domačo tekmo odigrali v ljubljanskih Stožicah.

Na srečo našega predstavnika v kvalifikacijah za konferenčno ligo so bili gostje nespretni, svojo najlepšo priložnost pa so znali pretvoriti v gol, in navkljub razgibanim zadnjim minutam, v zmago.

Obe ekipi sta si priigrali kar nekaj lepih situacij v kazenskem prostoru, zato kar malce čudi, da je padel samo en gol.

Neman je konstantno gradil svojo nevarnost, vse do začetka drugega polčasa, kjer je razlika v xG postala največja. Celje je do konca tekme to razliko zmanjševalo, a na koncu so bili gostje še vedno nevarnejši.

Prav ta xG, predvsem število priigranih situacij, dokazuje, da dvoboj še zdaleč ni odločen. Je pa seveda pozitivno, da ima Celje pred povratno tekmo prednost.