Celjani so direktni

Nadaljujemo z jesensko xG analizo po ekipah. Celjani so prvo moštvo, pri katerem je napadalni okvir večji od nasprotnikovega. Kljub temu, pa zaradi slabe učinkovitosti, točk ni toliko, kot bi si jih ruski lastniki želeli.

Že na prvo oko odstopa element tranzicije, ki je med najboljšimi v ligi. Precej več nevarnosti so si ustvarili s hitrimi protinapadi kot s posestjo. Še bolj zanimivo je izjemno pomanjkanje predložkov med igro, kar očitno priča na težave z ofenzivnostjo bočnih nogometašev, še bolj pa morda na hitro ekipo, ki več poudarka daje direktni igri v napad. Iz takšne igre pride do veliko prekinitev (prostih strelov, kotov), v katerih Celjani prednjačijo v ligi. S teh prekinitev pride tudi do kar velikega števila strelov z glavo.

Po drugi strani pa ta njihova igriva igra ne vabi nasprotnika v podoben slog, proti Celjanom ekipe raje igrajo na posest, oz. znajo Celjani te protinapade učinkovito nevtralizirati. Nekaj preglavic Celjanom povzročajo predložki s strani, načeloma pa xG analiza kaže, da je točk res premalo, glede na prikazano.