Domžale premehko v obrambi

Domžale (2.18) 1-4 (2.85) Balzan. Uvod Domžal v evropska tekmovanja, bi lahko bil glede na visok poraz proti malteškemu Balzanu, že tudi zadnja stopnička. Poleg presenetljivega poraza še bolj boli xG statistika, ki evidentno pokaže preslabo čvrstost v obrambi.

V časovnici v oči takoj padejo velike priložnosti za goste. S takšnimi stvarmi so se Domžale soočale že v zadnji prvoligaški sezoni, kjer so nasprotniki večkrat zlahka prišli do izjemnih situacij. Takšnih, kot jih tudi klub z Malte ne zapravi.

Drugi večji problem je dolgo obdobje neaktivnosti/nenevarnosti. Po golu so Domžalčani hitro prišli do nove večje priložnosti, potem pa je sledil “prazen hod” vse do konca tekme. Nepredstavljivo, če želiš nekako ujeti priključek.

Zemljevid strelov je jasen pokazatelj, da so obrambe bile večkrat povsem izigrane in izven pozicije, zato veliko število golov ni presenečenje. xG sicer govori o bolj izenačeni zgodbi, kjer bi Domžale še imele nekaj možnosti, zdaj pa so pred povratno tekme te res le še teorija.