Santa Clara - Olimpija

Evrope bo počasi konec

xG analiza: Ekipe Domžal, Mure in Olimpije so v prvih tekmah 3. kola evropskih kvalifikacij pokazale bolj malo, temu primerni so bili rezultati. Bolj malo možnosti za napredovanje imajo, največ še Mura, kateri zadostuje kakršnakoli zmaga v gosteh. #domzale #mura #olimpija

Rosenborg – Domžale

Domžalčani so na Norveškem izgubili kar z 1:6. Res je bil Rosenborg premočan nasprotnik in kar nekako se zdi, da še dobro, da je stopil na zavoro v drugem polčasu, a vseeno, po xG analizi si Domžalčani vsekakor niso zaslužili tako visokega poraza. Rosenborg je bil zelo učinkovit v izkoriščanju svojih priložnosti, kar pa je pokazal že pred nekaj leti proti Mariboru.

Mura – Žalgiris

Mura je na domačem igrišču sicer izvlekla rezultat 0:0, a kljub temu mora zmagati (vsaj po penalih) v Litvi, če želi napredovati. Gostje so Muraše povsem presenetili v prvem polčasu, saj so uprizorili kar nekaj priložnosti. Igralci Mure so se zbrali šele v drugem polčasu, ko gostom niso pustili več ničesar, sami pa nekajkrat zapretili, a kot je v navadi za Muro, malo prevečkrat z razdalje.

Santa Clara – Olimpija

Nogometaši portugalske Santa Clare so sicer nadzorovali potek tekme, bili individualno precej živahnejši, hitrejši, a so kar redko prihajali do lepih priložnosti. Še največkrat so zapretili iz bližine po predložkih, iz dveh takih tudi zadeli v prvem polčasu. V drugem je do edine situacije pred golom nasprotnika prišla še Olimpija, a Kurež ni najbolje zadel žoge. Prednost Santa Clare je kar visoka (2:0), a za Olimpijo vsekakor še ni vse izgubljeno. Če bo lahko nevtralizirala tehnične sposobnosti nasprotnika, bi se mogoče lahko vrnila v igro.