Penal skrajšal sanje

Fenerbahce (2.99) 3-1 (0.62) Maribor
Maribor se je dolgo dobro upiral Turkom, z golom celo prišel do znosne razlike, toda izkoriščen penal v sodnikovem podaljšku je precej spremenil sanje. Poglejte, kako je tekma izgledala v xG analizi …

Maribor je tekmo začel nad pričakovanji. Letos se resnično muči, tokrat pa je prve pol ure minilo v zelo enakovredni igri, z zgolj rahlo prevlado Fenerbahceja. Toda potem so zvezdniki kultnega turškega kluba začeli mleti in konstantno s pritiskom, kratkimi podajami, preboji v globino prihajati v priložnosti.

Skoraj uro igre so mariborski okopi zdržali, potem pa sta dva hitra gola skorajda vse že rešila. Tako so mislili tudi gostitelji, kar je Maribor s precizno tranzicijo, globinsko podajo Iličića in ekzekucijo Strajnarja izkoristil za veliko veselje. Sanje po zelo aktivni opciji v Ljudskem vrtu so bile prekinjene v sodnikovem podaljšku in izkoriščenem penalu Fenerbahceja.

Fenerbahce je bil veliko boljša ekipa, z veliko boljšimi priložnostmi. Že število zaključkov akcij potrjuje, da bi Maribor moral iti daleč preko svojih zmožnosti, da bi bil rezultat ugodnejši. Na koncu koncev pa je rezultat popolni odraz xG statistike, torej čisto po prikazanem.

Po xG poteku se vidi, da je Maribor res dolgo časa držal neko enakovrednost, ki je potem po uri igre prešla v največjo prednost za gostitelje. xG v tej tekmi dejansko uprizarja vidno zaznavanje tekme.