Izjemna učinkovitost Slovenije

Slovenija je na tekmi s Severno Irsko prikazala izjemno učinkovitost, saj je po daljšem času dosegla kar štiri gole. Na srečo je bil napad razpoložen, saj je nasprotniku dopustila preveč situacij, kar se nazorno vidi v xG analizi.

Časovnica prikaže gor-dol nogomet v prvih sedemnajstih minutah, kjer so padli kar trije goli. Česa takšnega od naše reprezentance sploh nismo vajeni, če pa pomislimo, da je bila na drugi strani reprezentanca Severne Irske s tremi 0:1 zaporednimi tekmami, pa je presenečenje popolno.

Nekoliko umirjeni drugi del polčasa je našim prinesel že lepo prednost, kar pa je novi gor-dol začetek drugega dela z golom gostov spet malce premešal čustva, a jih umiril s četrtim našim golom.

Zaključne minute so navdušile gostujočega trenerja, ki že dolgo ni videl tako potentne S. Irske, Keku pa dal misliti, kaj postoriti pri branjenju.

Zemljevid strelov je nazoren pri prikazu perspektivnih situacij. Obe ekipi bi tako še zlahka dosegli kakšen dodatni gol, kar bi povzročilo še več skrbi selektorjema in njunima štaboma.

Zelo malo je bilo strelov izven kazenskega prostora, naši se za to sploh niso odločili.

Vsekakor pa pred najslabšim tekmecem San Marinom izjemna igra v kazenskem prostoru precej obeta.