Koper kralj tranzicije

xG analiza je samo potrdila že na oko videno dejstvo, da ima Koper izjemno tranzicijo. Najboljšo v ligi. Obenem kaj takega nasprotniku povsem onemogoča. Zato pa imajo nasprotniki veliko predložkov in še več strelov z glavo.

Koper je bil dolgo časa vodilni na lestvici in zelo dolgo je imel rezultate nad prikazanim. To pa predvsem zaradi dejstva, ker je na začetku prvenstva igral zgolj enosmerno, s sijajnimi tranzicijami je učinkovito premagoval tudi boljše nasprotnike. Toda nekje na sredini jesenskega dela so se nasprotniki kar prilagodili tej igri in Koper se je po nekaj tekmah krize znal transformirati v ekipo, ki je nevarna tudi preko posesti.

Ko bodo v obrambi uspešni tudi pri preprečevanju predložkov in strelov z glavo, tako kot so denimo pri prekinjanju protinapadov, potem bo njihova obramba prejela še manj golov. Zanimivo bo videti, kam bo igra Kopra gravitirala v spomladanskem delu, saj bodo nasprotniki prav gotovo pričakovali hitre protinapade, kar jim lahko angažiranje Šušnjare tudi potrjuje.