Koper pokalni prvak

xG analiza pokalnega finala kaže, da je Koper povsem zasluženo osvojil svojo prvo letošnjo lovoriko. Bravo se je dolgo uspešno upiral, na koncu pa mu je zmanjkalo moči, oz. ni zmogel več nevtralizirati individualne kvalitete Kopra.

Prvi polčas sploh ni bil tako enoznačen, kot je bilo moč predvidevati pred tekmo. Koper je bil favorit pokalnega finala, kolikor pač finale lahko ponudi favoritov. Boljša obdobja (mogoče celo malce prenapihnjeno napisano “boljša”, ker napadalne kreative ni bilo prav veliko) sta si ekipi izmenjevali, prav prepričljive priložnosti za vodstvo pa si nobeno moštvo ni pridelalo.

Bravo je še uspel zadrževati napadalno izjemne individualiste in kombinatorike Kopra, medtem pa je tudi Koper igral previdneje predvsem v zvezni vrsti.

Tudi drugi polčas je bil dolgo prazen sprehod, predvsem s strani Brava, a je vstop Kotnika tekmo zelo prevesil v smer Kopra. Začelo se je stopnjevanje nevarnosti Kopra in Bravo ni več zdržal. Tri zaključni streli Kopra na tekmi so prinesli tri gole, vmes je le za trenutek Bravo v igro vrnil Bajde.

Na polju strelov se lepo vidi, da je Koper potrpežljivo prihajal do akcij v kazenskem prostoru, kjer je večja verjetnost za gol, Bravo je večino napadov moral zaključiti s streli izven kazenskega prostora.