Maccabi dotolkel Celjane

Maccabi Tel Aviv (3.58) 4-1 (1.41) Celje | Tudi drugi naš predstavnik v playoffu je bil nadigran. Izraelci so bili predvsem v drugem polčasu prehitri, nezadržni in so Celjanom pred povratno tekmo vzeli kar precej volje in vere v skupinski del tekmovanja.

Moč uvodnih minut domačega izraelskega stadiona so že občutili Mariborčani, tokrat so ga tudi Celjani. Ko je že kazalo, da so zdržali nalet nasprotnika, pa je penal za domače odprl tekmo.

Sledilo je najboljše obdobje Rierine ekipe, ki je prineslo obetajoče izenačenje in prvi polčas se je končal optimistično.

A znova je nalet v uvodu, tokrat drugega, polčasa prinesel prednost Izraelcev. Toda v tem delu se niso ustavili, videli so možnost po odločitvi dvoboja že na domačem terenu, kar jim je do konca tekme dodobra uspelo. Celjani so v drugem polčasu povsem odpovedali, zmogli so le še en strel na gol.

Zemljevid strelov nazorno pokaže, kako so bili Celjani tokrat nadstreljani. Situacije znotraj kazenskega prostora so tako številčne, da se ne gre čuditi večjemu številu golov. Vsekakor je pohvalno, da so tudi naši predstavniki prišli do večjega števila nevarnih poskusov.

Izraelci so prednjačili v vseh pogledih igre, Celjani so bili nevarnejši le v tranziciji. Še posebej je izpostavljena prednost Maccabija v skupnem številu strelov, precej so bili boljši tudi v prekinitvah.

Maccabi je pobudo prevzel že v prvi minuti, Celjani so nekako shajali v drugem delu prvega polčasa, potem pa je do konca igrala le še domača ekipa.

S priigranim zaostankom so Celjani precej daleč od optimističnega vstopa v konferenčno ligo, razen če bo nasprotnik v gosteh neprepoznaven.