Maribor defenzivno dober

xG analiza: Maribor je tudi na gostovanju v Moldaviji precej več pokazal v obrambi, v napadu si je sicer priigral več kot doma, a proti Šerifu bi le presenečenje zadostovalo za napredovanje.

Maribor danes v Ljudskem vrtu pričakuje ekipo Helsinkov, še pred tem pa si poglejmo, kako se je odrezal na povratni tekmi s Šerifom v Moldaviji.

Medtem ko je na prvi tekmi doma prišel le do enega strela, se je vsaj to izboljšalo. Tokrat je poskusil trikrat, a znova vse z razdalje. Suma sumarum, Maribor si proti Šerifu ni pripravil niti enega napada, ki bi ga zaključil s strelom znotraj kazenskega prostora. S takšnim dejstvom je pričakovanje napredovanja misija nemogoče, oz. zreducirana na čudež, ki pa se tu in tam seveda dogajajo.

Šerif je znova povsem prevladoval, kar pa se v xG analizi ne kaže tako izrazito, kot je bil pogled na terenu. Igralci Šerifa so namreč v napadu precej sterilni, okorni in neučakani, kar je bila voda na mlin odlično postavljenemu bloku Maribora, ki je tudi v tej tekmi nasprotniku dovolil zelo malo. Če ne bi bilo zaključka z golom in tisto priložnostjo s protinapadu, potem bi se čudili dejstvu, da verjetno tudi v slovenski ligi ni nasprotnika, ki bi bil Mariboru dejansko manj nevaren.

Še enkrat se je pokazala izjemna prvina Šerifa, ki nasprotniku ne dopusti protinapada, kar bi morala biti prva izbira ekipe, ki je igralsko inferiorna. Že zaradi tega Maribor ni mogel biti nevaren.