Maribor dokončno izpadel

xG analiza: Maribor si je tudi na povratni tekmi s Clujem priigral zelo malo napadalnih situacij, zato ne čudi nova ničla v napadu. Dolgo časa je držal ugodnejši rezultat od prikazanega. #xG #cfrcluj #maribor

Časovnica kaže ugodno sliko za Mariborčane. Tako pričakovanega uvodnega evropskega naleta boljšega nasprotnika ni bilo niti v prvem, niti v drugem polčasu. Pravzaprav se lepo vidi, da so bili domačini nevarnejši v zaključkih polčasov, kar priča o manjšem pomanjkanju koncentracije, ali pa fizičnem popuščanju.

Maribor je, v nasprotju s tem, bil nekoliko konkretnejši na začetku polčasov, ko si je obakrat priigral vsaj po dva strela na gol.

Stanje na zemljevidu strelov že daje bolj čisto sliko. Gostitelji so si nekako priigrali kar nekaj situacij v kazenskem prostoru, kljub manjši kreativnosti se niso posluževali strelov z razdalje, ampak nekako bolj na silo prihajali v kazenski prostor.

Graf raznovrstnosti napadov je še bolj jasen. Že prej smo omenili, da so igralci Cluja nekako na silo prihajali v kazenski prostor, in prav predložki in streli z glavo na veliko odstopajo. Tranzicija je pri domačinih znova bila neobstoječa, kar priča o statični, počasni igri, ki v večjem delu obeh tekem ni predstavljala prevelike težave celo v tej sezoni slabemu Mariboru.

Napredek skupnega xG kaže kar nekaj vodoravnih predelov, ki pomenijo daljše pomanjkanje nevarnosti. Res so gledalci spremljali bolj dolgočasno tekmo, predvsem s strani Maribora pa tudi skoraj povsem nenevarno.