Maribor izpadel še drugič

xG analiza: Maribor je v Helsinkih izgledal nekoliko boljše, a še vedno daleč od pozitive, kaj šele uspeha. Kreativnost še vedno na veliko šepa, tudi obramba pa še naprej prepušča. Tranzicija še vedno ne obstaja, Maribor si sploh ni podoben z lanskimi predstavami. #xG #helsinki #maribor #hjk

Uvod je pripadel našim prvakom, ki so nekajkrat zapretili, a s streli z razdalje, ki so ponavadi manj uspešni, ne glede na to, da se trener Karanović po tekmi zanaša, kaj bi bilo, če bi bilo …

Helsinki so hitro vzpostavili ravnotežje in tudi prevzeli nadzor, ko se je pritisk Maribora prehitro končal. V drugem polčasu je bilo moč pričakovati igro na vse ali nič, a je hitri gol Helsinkov ta plan hitro pretvoril v “nič”. Maribor je do konca sicer bil nekoliko nevarnejši, toda ob tem izgubil še tisti preostanek obrambne organizacije in svežine, kar bi tudi Finci lahko izkoristili. Skratka, Maribor v nobenem momentu ni bil niti blizu, da bi sploh prišel do kakšnega upanja.

Na zemljevidu se lepo opazi, da so bili Finci tisti, ki so ob zaključkih akcij prihajali bližje golu, kar seveda pomeni več možnosti za veselje. Mariboru je to proti koncu tekme uspelo le nekajkrat, še tiste nekaj nevarnosti je zanesljivo nevtraliziral domači golman.

Vidi se uspešen začetek Maribora (črna črta), ki pa je potem v sredini tekme bil preveč vodoraven, kar pomeni pomanjkanje napadalnih akcij. Helsinki so počasi prevzeli pobudo, na koncu tekmo končali uspešneje od našega predstavnika.

Raznovrstnost strelov je za obe ekipi bolj nekreativna. Zanimivo je, da smo z obeh strani gledali precej podobno predstavo, s tem, da so pač Finci imeli vsega nekoliko več (predvsem predložkov in zavrnjenih podaj).

Na koncu ni treba veliko domišljije, da se vidi, da Mariboru na tej tekmi s takšno igro ni bilo mogoče priti do uspeha.