Maribor tudi v drugo nemočen

Maribor (1.17) 0-3 (2.61) Fenerbahce | Maribor je tudi drugo tekmo, ki jo je zaznamovala dolga navijaška prekinitev, bil v veliki meri nadigran, a tudi z nekaj priložnostmi za bolj znosen rezultat. Zadnja faza tekme prinesla visok domač poraz.

Gostje so se namenili svojo prednost s prve tekme aktivno čuvati, kar je pomenilo, da so že na začetku tekme prišli do obetavnejših priložnosti kot na domačem terenu. Eno so hitro izkoristili – ponovila se je zgodba takšnih tekem Maribora s hitro prejetim domačim golom.

Mariborčani so imeli izvrstno priložnost za vrnitev v igro, a je Jakupović (edini ki je poskusil s streli v prvem polčasu) zapravil penal.

Drugi polčas je bil zelo razmejen zaradi navijaškega incidenta. V prvem delu je bil najnevarnejši Zajc, a se je “usmilil” slovenskega nasprotnika, takoj po ponovnem zagonu igre pa je bil Maribor spet blizu izenačenju.

Na koncu je naša ekipa povsem popustila v zbranosti, mogoče celo preveč odprto skušala priti do gola, kar so kakovostni tekmeci izkoristili za popolno umiritev atmosfere.

Maribor je tokrat zbral večje število strelov, a večino izven kazenskega prostora. Turki so bili precej konkretnejši, zato visoka zmaga ni nezaslužena.

Maribor se je s tem porazom poslovil od letošnje evropske sezone, ki je trajala tri kola – kaj več se realno ni dalo – so pa bila vsa tri kola zelo naporna, mogoče celo bolj od pričakovanj.