Maribor zelo suvereno

xG analiza: Maribor je z zmago 2:0 v Turčiji izločil Šahtjor in napredoval v 2. kolo kvalifikacij za ligo prvakov. Spet je deloval zelo suvereno v obrambi, poleg tega pa tokrat znal izkoristiti priigrane priložnosti. #ligaprvakov #maribor #sahtjor #xG

Maribor je v prvem polčasu deloval izjemno. Popolno kontroliral igro, gostiteljem ni pustil nobene igre in priložnosti. Poleg tega je hitro dosegel zadetek, potem pa stopnjeval svoje priložnosti, vse do drugega gola. Menjave, čuvanje rezultata in motivacijska situacija (vse ali nič) sta sicer prinesli kar nekaj priložnosti Šahtjorju v zaključku tekme, toda vseskozi je tudi golman Bergsen kazal suverenost.

Zemljevid strelov pokaže, kako so naši prvaki nadstreljali beloruske prvake. Sicer je bilo kar nekaj strelov z razdalje, toda kar veliko od njih po tranziciji in bi mogoče lahko še nadaljevali v prodor.

Maribor je tudi tokrat prevladoval v vseh stilih napadov, le dva pozna strela z glavo sta nekaj, v čemer so bili Belorusi boljši. Vidi se, da je Maribor predvsem bolj tranzicijska ekipa od obeh, saj tudi v tej tekmi Šahtjorju ni uspel prav noben hitri napad. Verjetno pa se je tudi nekaj vprašalo Maribor, ki je z izjemno taktično igro nasprotniku odvzel takšno igro, in ga prisilil v počasno igro posesti, s katero pa Šahtjor ni znal biti nevaren.