Mura do dobrega izplena

xG analiza: Mura je gostovanje na Irskem preživela z remijem. Laično je bilo moč pričakovati zmago, toda tekmec se je pokazal za zelo žilavega, trdnega in predvsem junaškega. Povratna tekma bi morala biti precej drugačna. #mura #stpatricks #konferenčnaliga #xG

Časovnica prikaže točno to, kar je že analiza pred tekmo. Igralci St. Patricksa se močno zaženejo, potem popustijo, kar se lepo vidi v strelih po minutah. Nekoliko več poskusov so domačini prihranili za drugi polčas, ko so tudi prišli do izenačenja. Mura dolgo ni bila nevrana, v bistvu je Daku mojstrsko izkoristil napako domačinov. V drugem polčasu so Muraši nekajkrat bili blizu zmagi.

St. Patricks je velikokrat prišel v kazenski prostor Mure. Te težave niso od včeraj, Muraši so jih znali pokazati že lani, pa tudi letos v edini prvenstveni tekmi. Na drugi strani so si Prekmurci ustvarili malo število priložnosti, toda tudi vse te so bile kar lepe – tukaj očitno pride do izraza neka evropska izkušenost, da ne zapravljaš napadov in strelov kar tako.

Igra tranzicije res ni v DNK Ircev, to pa je bila tudi edina prvina, v kateri so bili naši predstavniki boljši. Nekako dvomljivo je, da bi lahko Irci tudi v Fazaneriji toliko igrali na posest, zato je vprašljivo, na kak način bodo hoteli ostati neporaženi.