Žalgiris - Mura, Žiga Kous

Mura ujela evropsko jesen

xG analiza: Domžalčani so v drugi tekmi proti Rosenborgu bili precej enakovrednejši, a znova izgubili. Muri je z zmago v Litvi proti Žalgirisu uspel podvig, saj so si že zagotovili evropsko jesen. Olimpija tudi tokrat proti Santa Clari ni izgledala, da bi lahko napredovala.

Domžale – Rosenborg

Domžalčani so s precej premešano postavo v prvem polčasu nekoliko presenetili Rosenborg, ki je v Ljubljano prišel z veliko prednostjo s prve tekme. Vodstvo Domžal je očitno nekoliko predramilo goste, saj smo v drugem polčasu spremljali povsem nekaj drugega. Igrali so skoraj samo igralci Rosenborga, na koncu jim je uspelo povsem spreobrniti rezultat še za eno zmago.

Žalgiris – Mura

Mura je tudi v tej evropski tekmi pokazala, da zna izkoristiti vsako pravo priložnost. Tako je hitro prišla do potrebnega rezultata, v prvem polčasu držala Žalgiris v svojem tempu, v drugem polčasu pa skoraj povsem izgubila napadalne ambicije. Nasprotnik je sicer vse bolj pritiskal, krožil okrog kazenskega prostora, a kvaliteta tekmeca ni prinesla preveč obetavnih situacij, tako da je Mura v skupnem seštevku napredovala v playoff evropske lige. Tam jih čaka graški Sturm, a tudi poraz pomeni, da bo Muro čakala evropska jesen.

Olimpija – Santa Clara

Olimpija tudi v drugi tekmi proti protugalskemu nasprotnika ni ogrozila golmana, spet si je pripravila premalo, da bi sploh lahko dosegla gol. Gostje so umirjali igro vse od prve minute, bolj igrali v širino kot globino, si pripravili nekaj priložnosti, šele zadnjo med njimi pa tudi izkoristili.