Mura z največ streli

S premikom v zgornji del lestvice začenjamo xG analizo jeseni za Muro. Muraši so zabeležili največ strelov in se zanje odločali predvsem z igro posesti. Zelo dobro so minimalizirali nasprotnikovo tranzicijo, manj pa predložke.

Mura je dalj časa bila ekipa, ki je načeloma prikazala največ v ligi, tudi v začetnem obdobju kriznih rezultatov. Večkrat se je izkazalo, da strelov ne zna učinkovito zaključiti, kar mogoče namiguje na pomanjkanje kvalitete v napadalni vrsti, nekaj tega pa gre tudi zaradi (pre)številnih strelov z razdalje – kar je tudi prevladovalo v prvem delu sezone. Mura zna zapretiti tudi s protinapada, pa tudi kar nekaj strelov z glavo ji je uspelo našteti.

Trener Šimundža se je očitno zavedal, kaj pomeni igra posesti – nasprotnikove protinapade – in svojo ekipo dodobra pripravil na to, saj so nasprotnike pri tem zelo omejili, oz. bili kar pazljivi glede tega. Še najslabše jim je šlo ustavljanje nasprotnikovih predložkov, vse prevečkrat pa so naredili totalni kiks, kar se sicer ne odraža na tem grafu, a prav ti kiksi so pomenili zelo veliko število prejetih zadetkov. Le ti so vzrok za slabo uvrstitev po koncu jesenskega dela.