Mura zasluženo napredovala

xG analiza: Igralci Mure so bili tudi v povratni tekmi precej bolji nasprotnik od Moldavcev, pa je na koncu bilo vseeno nekaj minut negotovosti. Ponovno so Muraši veliko poskušali, očitno pa bo treba priložnosti bolje zaključevati.

Časovni potek jasno pokaže, da so bili Muraši aktivni skozi vso tekmo, v drugem pa nekoliko nevarnejši. Gostje so uspeli zapretiti le v nekaj valovih, ampak so pred koncem prišli celo do izenačenja in nekaj upanja. To je bilo, na srečo Mure, hitro zatrto.

Zemljevid strelov kaže na večje število strelov iz neizdelanih situacij, oz. morda celo prehitrih strelov (predvsem z razdalje). Seveda je vredno čim večkrat poskusiti, a velikokrat je bolje, da se situacija privede do boljšega zaključka. Zanimivo je videti “največji krogec” Mure, ki ponazarja najboljšo priložnost (Kous nekaj metrov pred golom), ki pa je ostala neizkoriščena.

Tudi raznovrstnost napadov ponuja zanimivo analizo. Obe ekipi imata namreč precej podobno grafiko, seveda tista od Mure prednjači, oz. ima vse vrednosti višje od gostov. Mura Sfintulu ni dovolila hitrih tranzicij, gostje so bili nenevarni tudi iz prekinitev.