Muraši najbližje napredovanju

xG analiza: Mura je z zmago, ki bi po prikazanem morala biti še izdatnejša, pokazala, da je precej boljša od moldavskega nasprotnika in je od naših klubov v 1. kolu evropskih kvalifikacij dosegla najboljši rezultat. #mura #uefa #sfintul

Začetek tekme je s hitro priložnostjo Bobičanca pokazal, kam bi se lahko usmerila tehtnica. Toda potem je sledilo najboljše obdobje Sfintula, kar je nekoliko omililo samozavest Murašev. Očitno so v slačilnici izvedeli precej dobrih informacij, saj so v drugem polčasu povsem prevladali na igrišču in si tudi priigrali zmago. Z boljšo zbranostjo v zadnjih minutah bi lahko že govorili o drugem nasprotniku.

Igralci Mure se pogosto odločajo za strele z razdalje, letos bo tega po odhodu Horvata nekoliko manj. To se je opazilo že na prvi uradni tekmi, kjer je bilo večino strelov usmerjenih s področij, ki so bolj nevarna. Moldavci so bili precej nevarnejši na levi strani, kar je pripeljalo tudi do gola upanja.

Mura je bila zelo napadalna, kar kaže število strelov. Večina napadov je bilo zaključenih po izdelanih akcijah, predvsem v posesti žoge, tranzicija ni bila uspešna. Opazno je tudi večje število predložkov in nasploh prekinitev, ki so prepeljale do strelov.