Največ posesti za Olimpijo

Olimpija je s povprečjem 57.7% ekipa z največjo posestjo. Najmanj je na posest igral Bravo (45.7%). Velika razlika se je pojavila spomladi, ko so boljše ekipe še napredovale v posesti in skoraj skladno s tem na lestvici. Ekipe v spodnjem delu so se vse bolj zatekale k branjenju in protinapadom. #posest #prvaliga

Olimpija je odkrito težila k igri s posestjo, kar je Rieri uspelo dobro vgraditi. V drugem delu sezone so v tem še napredovali, še bolj kontrolirali igro, a s tem postajali manj učinkoviti, bolj predvidljivi.

Nad 50% posest so imeli le še Celje, Maribor in Koper, ki je tako v dveh letih iz povsem tranzicijske zasnove zavoljo spremenjenega kadra igro povsem obrnil na glavo. Morda je tudi to razlog, da ekipa še ni dovolj stabilizirana za uvrstitev v Evropo.

Visoko na lestvici, precej višje od končnih pozicij, sta Gorica in Tabor. Gorica je v drugem delu povsem spremenila taktiko, saj je od ekipe, ki je želela igrati, transformirala v krčevito branjenje. Tako ne čudi nemoč v dodatnih kvalifikacijah, kjer je bilo potrebno preko igre priti do uspeha.

Velika anomalija je Bravo, ki je povsem na dnu glede igre s posestjo, kar pa ustreza njegovemu načinu igre že nekaj let. Ljubljančani so vsekakor mojstri te igre, preko katere prihajajo do točk. Trener Grabić je kot kaže isto počel z Muro, kateri je v drugem delu zato zelo padla igra s posestjo, točkovno/rezultatsko pa transformacija v Murski Soboti še ni uspela.