Birkirkara - Olimpija | nogomet.net

Napredovalo 3/4 naših klubov

Pred današnjim evropskim dnevom (Domžale, Mura, Olimpija) si poglejmo še xG analizo zadnjih povratnih tekem slovenskih klubov v Evropi. Rezultat ni zadostoval zgolj Mariboru, ki je izpadel prvi od naših, Mura nadaljuje v kvalifikacijah za evropsko ligo. #mura #olimpija #domzale #xG

Ludogorec – Mura

Ludogorec je znova celo tekmo mlel, že iz prve situacije prišel do potrebne prednosti, toda Mura je predvsem v prvem delu drugega polčasa zaigrala precej boljše ter prišla do izenačenja. Zadnje minute je mlin Bolgarov pripravil preveč velikih priložnosti, da bi se Mura lahko izvlekla.

Honka – Domžale

Domžalčani so se glede na xG analizo kar srečno izvlekli. Medtem ko so prevladovali v celem prvem polčasu, si zelo dobre priložnosti niso pripravili, zadeli so po strelu z razdalje. V drugem polčasu so Finci vse bolj prevzemali pobudo, tik pred koncem zapravili najlepšo priložnost, s katero bi prišli do podaljškov.

Maribor – Hammarby

Mariborčani so si v tekmo prinesli zaostanek s Švedske, pa tudi to tekmo, kot že mnoge evropske poprej, začeli s hitro prejetim golom. To je pomenil določen šok v prvem polčasu, a v drugem so zaigrali precej bolje, si pripravljali priložnost za priložnostjo, gostje pa so se odločili za branjenje ugodnega rezultata. Maribor bi si na tej tekmi zaslužil precej več, vsaj po prikazanem v xG analizi.

Birkirkara – Olimpija

Zahtevno igrišče in vreme sta malce ponagajala nogometašem Olimpije, ki so gol prejeli s prostega strela, potem pa stopnjevali pritisk proti Maltežanom, nizali priložnosti predvsem v drugem delu drugega polčasa, tik pred koncem tekem in še tudi v podaljšku. Vse zaman, a so se na koncu veselili po uspešnih penalih.