Nezbranost pustila odprt dvoboj

Olimpija je prvo tekmo kvalifikacij za ligo prvakov proti latvijski Valmieri dobila z 2:1. Kazalo je že precej boljše, kot se je končalo, a še vedno s prednostjo. Za napredovanje bo potrebnih čim manj napak in več zbranosti kot pri prejetem golu.

Časovnica pokaže, da se je Olimpija primerno lotila naloge uvrstitve v skupinski del. Preudarno in ne na vso silo. Stopnjevanje pritiska, po stabilizaciji posesti igre, je prišlo na vrsto v zaključku prvega polčasa, ko se je zdelo, da je gostom blok začel popuščati. Kar nekaj lepih situacij je na koncu prvega dela rezultiralo v zasluženem in nikoli ogroženem vodstvu.

Tudi drugi polčas je do samega zaključka potekal podobno. Olimpija je s posestjo povsem nadzorovala potek tekme, a je drugi gol zadevo spreobrnil. Številne menjave gostov so igro in voljo preselile v njihove noge in zmanjšanje vodstva je bilo povsem zasluženo, čeprav po nezbranosti obrambe Olimpije, ki od številčni nadmoči ne bi smela dopustiti strela z glavo s take bližine.

Na zemljevidu strelov se vidi, da je bila Olimpija primerno nevarna znotraj kazenskega prostora, kar veliko je bilo tudi strelov s polrazdalje na desni strani. Gostje so prišli do treh zaključkov napadov, vseh v kazenskem prostoru in vsi trije so bili izdelani, oz. kar nevarni.

Čeprav je Olimpija v večini tekme delovala veliko boljši tekmec, pa predvsem zadnje minute tekme, poleg gola Latvijcev, kažejo, da nasprotnik ni toliko slabši, da zna do strelov priti tudi po izdelanih akcijah, ne zgolj tranziciji. Olimpija iz tega razloga čaka odgovorna naloga in ob primerni zbranosti bi morala preskočiti prvega tekmeca.