Olimpija aktivno iz Bolgarije

xG analiza: Olimpija se je v Bolgariji dobro držala, na videz bila samozavestna in odločna v dvoboju s favoriziranim Ludogorcem. Grafi kažejo premoč gostiteljev, ki so zapravili več priložnosti kot Olimpija. Domača zmaga naših prvakov ni samoumevna, ni pa nemogoča. #xG #ludogorec #olimpija

Časovnica kaže na nekaj, kar Olimpijo spremlja vse tri evropske tekme. Nasprotnik si največje priložnosti priigra na koncu polčasov. Takrat verjetno koncentracija najbolj popusti, ni namreč videti, da bi bil problem z močjo/kondicijo. Toda Evropa prav teh padec zbranosti ne odpušča, sploh v izenačenih dvobojih, kot so kvalifikacije za skupinski del.

Nič ni bilo od pričakovanega navala gostiteljev, že prvi strel na tekmi pa je Olimpiji prinesel prednost. To je vedno zelo pomembno, Olimpiji je že tretjič uspelo povesti na evropski tekmi. V drugem delu prvega polčasa je Olimpija imela vrhunec svojih priložnosti, kjer bi si lahko priigrala nedosegljivo prednost.

Ludogorec je bil v drugem polčasu nevarnejši, a njegov napada je bil kar nekoliko nenavadno (glede na prejšnje tekme proti našim nasprotnikom) neučinkovit.

Olimpija je prišla do večjega števila strelov, kot je bilo za pričakovati pred tekmo, večino od njih je sprožila celo v kazenskem prostoru. Resda so bili vsi iz strani, kar ni najbolj ugodna situacija, gol pa je bil tisti “vesoljski”, takšen, ki se zgodi bolj redko. Od vseh strelov najbolj oddaljen.

Ludogorec sploh ni streljal z razdalje, kar je nekoliko čudno, glede na igralne pogoje (mokra trava), je pa prišel do nekaj zelo lepih situacij, pretil je tudi znotraj petmetrskega prostora.