Olimpija deklasirana

xG analiza: Olimpija je bila na tekmi z romunskim Sepsijem povsem deklasirana. Nasprotnik si je ustvaril kar za 5.09 golov priložnosti, ki jih je večino anuliral izjemni Vidovšek. #olimpija #sepsi #xG #konferenčnaliga

Časovnica se začne zelo obetavno. Olimpija s prvim strelom na tekmi, gol in šok za domačine. Ti so potrebovali kar nekaj časa, skoraj celotni prvi polčas, da so se znova postavili na terenu. Nič ni kazalo na neuspeh Olimpije. Gostitelje je precej dvignil gol v zadnji minuti prvega dela, v drugem pa so uprizorili pravi marš proti našemu predstavniku. Vidovšek je s skrajnimi napori ustavljal vse napade in poskuse rdeče belih, ki pa se niso ustavili. Povsem na koncu so dosegli dva gola in imajo pred povratno tekmo veliko prednost. Prednost je še večja glede na prikazano, saj podobne prevlade, od kar beležimo xG statistiko, še nismo videli.

Na zemljevidu strelov so poskusi igralcev Sepsija prav neverjetno nasičeni v centralnem delu kazenskega prostora. Iz prikazanega je poraz Olimpije še zelo vzdržen.

Sepsi je seveda prednjačil v vseh napadalnih pogledih. Še najmanj nevaren je bil preko tranzicij, ki pa jih glede na prevlado posesti ni potreboval in se jih niti ni mogel posluževati. Skrb vzbuja predvsem število predložkov, zavrnjenih žog in strelov z glavo, ker takšno vrsto prevlade je težko braniti.