Olimpija do slabega rezultata

xG analiza: Olimpija je slabo začela evropsko tekmo z Differdangom, na koncu pa le prišla do neodločenega rezultata. Analiza pokaže, da je bila precej boljši nasprotnik in ima zelo realne možnosti za napredovanje. #uefa #olimpija #differdange

Začetek tekme je bil za našega predstavnika zelo slab. Očitno je priprava na tekmo postorila svoje, kar so gostje z najbolj aktivnim obdobjem izkoristili za šok, a potem mrknili do konca tekme. Olimpija je nekako rastla, ob vstopu Ziljkića pa v nekaj minutah nanizala izjemne priložnosti. Tudi to obdobje je rodilo gol, poskusi do konca pa niso zadostovali za prednost.

Olimpija si je pripravila kar nekaj situacij znotraj kazenskega prostora, zanimivo, večina je bila targetiranih na levo stran. Po drugi strani pa je bilo največ poskusov izven kazenskega prostora z desne strani.

Olimpija ni imela možnosti uporabljati tranzicije, kar je edina prvina, v kateri so bili gostje boljši. Olimpija je do strelov prihajala iz igre posesti, kar veliko pa je bilo tudi predložkov in strelov z glavo.