Olimpija v playoffu evropske lige

Galatasaray (0.83) 1-0 (0.28) Olimpija |
Olimpija je bila, navkljub nenaprezujočemu tekmecu in igralcu več tretjino tekme, dokaj nemočna, v prvem polčasu je celo ostala brez strela na gol. Poglejte podrobnejšo xG analizo.

Tekma je že v uvodu nakazala opotekajočo se smer. Gostitelji se po visoki prednosti s prve tekme niso želeli pregrevati, Olimpija je tokrat pokazala precej več strahospoštovanja do turškega velikana, tako da smo morali do prvega strela kar dolgo čakati. In ni se končal niti malo lepo. Galatasaray je namreč povedel s prvim strelom in ubil še tisto malo upanja po presenečenju.

Olimpijo je to povsem dotolklo, do konca prvega polčasa sploh niso streljali na gol.

Tudi začetek drugega dela ni bil obetaven, saj so določene menjave pri domačinih vendarle malce pospešile tempo, kar se je na srečo prekinilo ob domači izključitvi.

Šele potem je Olimpija malo zadihala, nasprotnik ji je celo večkrat prepustil igro, tako da so naši prvaki le prišli do treh strelov in še nekaj situacij, ki bi lahko pripeljale do strela. A resnici na ljubo, obrambe nasprotnika, kaj šele golmana, niso kaj preveč zagreli.

Zemljevid strelov nazorno pokaže, da je nevtralni gledalec izgubil devetdeset minut življenja. Zgolj štiri streli znotraj kazenskega prostora, s strani obeh ekip, so sinonim za uspavanko, za tekmo, ki se je morala (in ne želela) odigrati.

Olimpija je tako izpadla iz kvalifikacij za ligo prvakov, brez doseženega gola proti nasprotniku v 3. kolu in se je tako uvrstila v playoff kvalifikacij za evropsko ligo.