Olimpija z velikim zaostankom

Olimpija (1.04) 0-2 (1.65) Qarabag | Prva tekma Olimpije s Qarabagom je potrdila, da so nasprotniki v kateremkoli playoffu trd in kvaliteten tekmec. Ker tudi Olimpija tokrat ni bila na nivoju prejšnjih tekem, je naletela na velike težave in poraz z dvema goloma.

Na časovnici opazimo, da je bil prvi polčas precej bolj miren, kar se tiče strelov in priložnosti. Pa vendar je zaključek tega dela tekme mogoče že določil skupnega zmagovalca, saj so gostje dosegli dva zadetka.

Olimpija je boljše začela drugi polčas, a obetavne situacije ni pretvorila v lovljenje rezultata. Še enkrat je bila blizu zmanjšanja zaostanka, potem pa so tudi gostje v končnici nekajkrat zapretili.

Zgolj tri situacije v kazenskem prostoru si je priigrala Olimpija, kar je največji vzrok, da na koncu ni dosegla gola. Kar nekaj strelov z razdalje, precej grupiranih na levi strani, kaže, do kod so igralci naših dvojnih prvakov prišli.

Qarabag je streljal po izdelanih akcijah, s katerimi so večkrat prišli v kazenski prostor in že po tem se vidi njihova boljša kombinatorika in kvaliteta.

Olimpija je bila boljša samo v tem, da je večji del strelov napotila po igri s posestjo. Tranzicija ji ni uspevala. Strelov je bilo sicer z obeh strani enako.

Qarabag je prednjačil predvsem s predložki, prekinitvami in streli z glavo. Imel pa je tudi več poskusov po tranziciji, vendar tudi ne veliko.

V xG poteku se vidi, kako prazen je bil prvi polčas, kjer se je šele na koncu xG Qarabaga odlepil in vse do konca držal neko konstantno prednost napram Olimpiji. Ta konstanta se je na koncu nekoliko zmanjšala, a še vedno so igralci Qarabaga, tudi ob čuvanju rezultata tekmo končali z boljšo xG statistiko.

Dejstvo, da so bili igralci Qarabaga tako uspešnejši že v gosteh, pa predvsem udobno vodstvo z dvema goloma, Olimpiji ne obljublja veliko možnosti za preboj v evropsko ligo.