Olimpijo premagali še Ferci

Olimpija je spoznala še tretjega nasprotnika v svoji skupini konferenčne lige. Ferski Klaksvik je bil pred tekmovanjem označen kot moštvo, proti kateremu je treba osvojiti točke, toda, kar je potrdila tudi xG analiza, to je bil račun brez krčmarja. Ferci so zmagali visoko, precej višje od xG statistike.

Dober začetek Olimpije, ki je trajal skoraj prvo polovico polčasa, ni napovedal končne katastrofe. Toda, ko so gostitelji zapretili, se niso zaustavili vse do svojega tretjega gola. Na koncu je Olimpija prišla do nekaj strelov, toda niti do tolažilnega gola.

Zemljevid strelov pokaže, da so bili Ferci precej nevarnejši. Situacije v kazenskem prostoru so v gol pretvorili kar v 50%.

Olimpija je do največje priložnosti prišla že povsem na začetku tekme, potem pa le redko zapretila znotraj kazenskega prostora.

Klaksvik je prednjačil predvsem s predložki, prekinitvami in streli z glavo, kar so nogometaši naših dvojnih prvakov prav gotovo vedeli že pred tekmo, a se na to nikakor niso znali prilagoditi.

Olimpija je na koncu imela celo več izdelanih strelov, prednjačila pa le v tranziciji.