Parris zapravil zmago Kopra

xG analiza: Koper je na prvi tekmi proti Vaduzu prevladoval, si ustvarjal priložnosti, toda Parris najlepših ni znal pretvoriti v gol. Kazen je prišla v drugem polčasu, ko so se gostje kar nekoliko čudežno prebudili. #koper #vaduz #konferenčnaliga

Koper je imel zelo dober prvi polčas, s tremi velikanskimi priložnostmi, ki so se stopnjevale. Drugi polčas je na začetku prinesel nepričakovan preobrat, ko so gostje kar naenkrat postali nevarni in to svoje obdobje izkoristili za zmago. Koper se je na koncu malce pobral od šoka, a je bilo tekme prehitro konec za izenačenje, oz. preobrat.

Na zemljevidu strelov se vidi, kakšne situacije so Kopru spolzele med prsti. S ponovitvijo takšne predstave v gosteh, in hkrati normalni učinkovitosti, imajo Koprčani več možnosti za preboj naprej, kot kaže trenutni rezultat.

Koper je v toku tekme več igral na posest, tudi več poskušal, vse ostale prvine, predvsem predložki in prekinitve, pa so bile na strani Vaduza. Koper sploh ni uporabljal lani svojega zaščitnega znaka – tranzicije – kar je še velika rezerva za povratno tekmo.