Popolni mrk v drugem polčasu

xG analiza: Slovenija se je v Romuniji v prvem polčasu zelo izkazala. Iz kar nekaj lepih priložnosti dvakrat zadela. V drugem polčasu pa povsem drugačna slika.

Časovnica prikaže izjemen prvi polčas za našo reprezentanco. Tudi po dveh doseženih golih se ni ustavila in bi še pred koncem prvega dela lahko dokončala tekmo s tretjim golom.

Drugi polčas je prinesel novo sliko. Romuni so vzeli zalet in na koncu prvega vala zmanjšali našo prednost. Na srečo jim je to malce presekalo igro, naši so se zbrali, v zaključku tekme najprej imeli malce sreče, povsem na koncu pa edinkrat v tem polčasu zapretili.

Obe reprezentanci sta se primarno osredotočali na zaključke v kazenskem prostoru, le na začetku drugega dela so (tudi nevarno) Romuni večkrat poskusili s strelom z razdalje.

Romuni so na koncu tekme imeli precej več poskusov. Večkrat so se odločali za strele po posesti, medtem ko so bili naši boljši le v dveh vrstah napadov. Uprizorili so več protinapadov in strelov z glavo.

Romuni so bili dolgo nenevarni, njihov graf nevarnosti se je začel vzpenjati v drugem polčasu, kjer je na koncu prišel do višje vrednosti od naše.

Naša črta (črna) je nasprotna. Lepa rast v prvem polčasu, po katerem je bila prednost v golih povsem zaslužena, v drugem pa taka ravna črta našim ne more biti v pohvalo.