Radomljani raznovrstni

Začenjamo s klubsko xG analizo jesenskega dela prvenstva. Najprej si bomo ogledali graf xG za zadnjeuvrščene Radomlje. Na njem se dobro vidi, da imajo raznovrstno napadalno strategijo, velik primanjkljaj pa jim kažejo prekinitve.

Na spodnjem grafu sta prikazani napadalni strategija (oranžna barva) in načini nasprotnikovih strelov (temna barva). Opazuje se šest različnih načinov zaključevanja akcij s strelom (vsi streli, število strelov po tranziciji/protinapadu, streli z glavo, streli po prekinitvah – prosti streli, koti -, streli po predložkih iz igre in streli po posesti). Sredina je 0%, krožnica je 100% (glede na max v ligi).

Pri Radomljah se v napadalnem delu vidi, da so kar enakomerno razporejeni streli iz posesti in iz tranzicije. Skoraj zelo podoben odstotek strelov je padlo po predložkih iz igre in prav tako z glavo. Velik primanjkljaj nevarnosti je v številu strelov iz prekinitev.

V obrambi so precej trpeli zaradi prekinitev, povsem nasprotno kot v napadu, kar pomeni, da ekipi pod nujno primanjkuje igralcev, ki se znajdejo ob predložkih. Prav tako se nazorno vidi, da nasprotniki večino nevarnih napadov Radomljam zadajo preko posesti, zelo malokrat jim pretijo preko protinapadov.