Slovenija spet zmagala

xG analiza: še na drugi tekmi v novembru so naši reprezentanti zmagali, čeprav je nasprotnik imel nekoliko boljši izkupiček po xG statistiki. #xG #slovenija #črnagora

V dokaj izenačeni tekmi, kjer ni bilo takšne razlike v prvem in drugem polčasu, se je na koncu izkazala tista klišejska, mi smo svoje priložnosti izkoristili, nasprotnik jih ni, zato smo zmagali. In res, vsaka reprezentanca je imela eno res veliko priložnost, Zajc je bil uspešen, Saviću pa se je pri penalu nasproti postavila vratnica.

Na zemljevidu strelov vidimo, da so Črnogorci večkrat prišli do strela znotraj kazenskega prostora, toda kar nekaj od teh je bila strel z glavo, kar ni tako nevarno. Naši so malce več poskušali s streli z razdalje, oz. roba kazenskega prostora.

Slovenija je bila uspešnejša v tranzicijah, ena od njih je privedla celo do zmagovitega gola. V ostalih vrstah zaključkov so prevladovali Črnogorci, predvsem predložki in streli z glavo so bili njihov ključni element.

Izenačena tekma se je v našo korist prevesila ob akciji za gol. Črnogorci so nas vseskozi sledili, na koncu z veliko priložnostjo (penal) celo za las prehiteli in končali kot zmagovalci statistike pričakovanih golov (xG).