xG analiza: Švedska – Slovenija

xG analiza: Odločilna tekma za obstanek v drugi diviziji lige narodov proti Švedski je našim prinesla uspeh. Zasluženo. Z manj, a zato toliko bolj, nevarnimi napadi. Pa spet vesoljski gol Šeška. #xG #slovenija #švedska

Časovnica kaže, da ni bilo preveč valovanj, še največja suša naše reprezentance je zaključek prvega polčasa in začetek drugega. Nekaj “tišine” je prisotne tudi na koncu tekme, kjer pa je bil poudarek na branjenju rezultata.

Medtem ko je Švedska začela zelo napadalno, a so jih naši z dvema velikima priložnostima utišali. Še bolj z golom Šeška.

Na srečo so naši preživeli izenačenje in začetek drugega polčasa, ko je Švede spet nekoliko presekala naša nevarnost, največja, v 65. minuti. Do konca tekme, ni bilo pretiranih težav za ohranitev neodločenega rezultata.

Zemljevid strelov kaže dve dejstvi. Švedi so imeli več poskusov, tudi v kazenskem prostoru, toda po drugi strani se vidijo dosti večje priložnosti/lepše situacije za našo reprezentanco. Kar nekoliko presenetljivo je, da je v tako pomembni, odločujoči tekmi, prišlo do takšnega števila poskusov in priložnosti.

Raznovrstnost strelov kaže na prevlado (po številu strelov) Švedov. Naši so nekoliko odstopali zgolj po zaključevanju s predhodno tranzicijo.

Potek xG kaže na veliko izenačenost med celim potekom tekme. Na koncu so naši bili le za las nevarnejši, kar pred tekmo, po pravici napisano, nismo pričakovali.